Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Csokis - zabpelyhes

felvitel dátuma: 2012-02-01 16:27:59       mai nézettség: 2       nézettség: 2136
részletes recept
Csokis - zabpelyhes
Hozzávalók 4 személyre:

   Csokis ,zabpelyhes

    A tésztához: 

  • 5 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 7,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg zabpehely

:

tetejére:

  • 4 dkg vaj
  • 2 nagy vagy 3 kisebb tojás
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 1 kávésk.  sütőpor
  • 1 teásk.fahéj
  • 1 csipet ,
  • 2 dltejföl
  • 15 dkg csoki

  

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

 

elkészítés

  1. Először összeállítjuk a tetejére kerülő morzsát: megolvasztjuk a vajat, majd először a zabpelyhet, majd a cukrot és a lisztet keverjük bele egy villával.
  2. Betesszük a hűtőbe, amíg a többi résszel elkészülünk. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kivajazunk és kiszórunk liszttel. Én a légkeveréses halogén edényben készítettem, akkora tálban, ami az alsó rácson elhelyezhető.
  3. A tésztához a lisztet, a sót, a porcukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, és összekeverjük.
  4. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, és a villával enyhén felvert tojásokat. A tejfölös keveréket a liszthez öntjük, és alaposan összekeverjük.
  5. A tésztát a tepsibe öntjük, és elsimítjuk a tetejét.  Tetejére reszeljük a csokit , majd egy késsel kicsit összekeverjük a tészta felszínével. Csoki helyett lekvár is .
  6. Egyenletesen a tetejére szórjuk a zabpelyhes morzsát, és megsütjük A halogénben  200 fokon ,   35 perc volt,de amikor pirulni kezdett a morzsa alufóliával letakartam(erre nehezéknek tegyünk valamit,mert felkapja az légáramlás.) Hűlve szeleteljük,esetleg  vaníliás porcukorral szórjuk.

  sütési hőfok:           

180°C

sütési mód:

alul-felül sütés

tepsi mérete:

20x30 cm 

Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*