Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Csokirolád

felvitel dátuma: 2014-04-14 12:47:34       mai nézettség: 2       nézettség: 3471
részletes recept
Csokirolád
Hozzávalók 4 személyre:
  • Piskótához:
  • 6db tojás
  • 12dkg cukor
  • 12dkg liszt
  • 1vaniliáscukor
  • Krémhez:
  • 1cs vaniliás pudingpor
  • 3dl tej
  • 10-15dkg porcukor
  • 15dkg vaj
  • 3ek jó minőségű kakaó
  • Bevonáshoz:
  • Ét tortabevonó
  • 1-2kanál étolaj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
  1. Sütőt előmelegítjük kb.180 fokra.
  2. A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük,a fehérjét habbá verjük.A habból 3 kanálnyit a sárgájához forgatunk,és ezta többi habhoz keverjük óvatosan.A lisztet apránként adagolva belekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt nagy méretű sütőlemezre öntjük,és egyformán eloszlatjuk rajta.15-20perc alatt megsütjük.
  4. Egy másik sütőpapírt enyhén meglisztezünk,és erre fordítjuk  a piskótánkat.Az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt.A másik papír segítségével feltekerjük.Hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a tejből,és a pudingporból sűrű krémet főzünk,kihűtjük.a vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük,hozzáadjuk a pudingot,jól összedolgozzuk,és betöltjük a tekercsünket.Kicsi krémet hagyhatunk díszíteni.
  6. A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk,és behúzzuk vele a roládot.Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Veronique de Smid 2014 április 14

Príma

0/10 Jákli Judit 2014 április 15

Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*