Hozzávalók:
3 egyforma piskóta lapot sütök
30x40 cm-s tepsibe.
1 piskótalaphoz a hozzávalók:
5 tojás
10 dkg porcukor
13dkg liszt
½ sütőpor
2 ek víz
Krém: 12 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 db tojássárgája, 5 dkg étkezési keményítő, 2,5 dl tej, 20 dkg tortabevonó, 25 dkg puha vaj,
Elkészítése:
Tojás sárgákat porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Tojásfehérjét kemény habbá. Sárgához egy kis fehér habot keverünk, majd felváltva belekeverjük a habot, és az átszitált lisztet, sütőport, fakanállal! kb170 fokon, kb. 15-20 perc alatt megsütjük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Krém: porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, keményítőt, és a tejet gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Hideg vízfürdőbe alapos kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a tojáskrémet és a tortabevonót kanalanként hozzáadjuk. Majd a lapot megtöltjük. Tetejét csokival díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.