4 gramm cukrozatlan kakaó
7 dkg vaj
2 cs csoki puding
5 db tojásfehérje
10 dkg cukor
1,5 l tej
1. A Tejet fazékba öntjük ,egy részével kikeverjük a csoki pudingot ,majd ezt hozzáadjuk a többi tejhez. Hozzáadjuk a kakaót elkeverjük és feltesszük főni ,folyamatosan keverjük nehogy leégjen. Amikor forrni kezd, apránként belekeverjük a kis darabokra vágott vajat,és a cukrot és sűrűre főzzük .
2. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Vízet teszünk fel forrni és ebbe a habból kis kanállal szaggatunk pici adagokat ,mindkét felét 12 másodpercig főzzük ,szűrőkanálra szedjük ha kész.Ha a krémünk már kihült kelyhekbe töltjük úgy, hogy a csokikrém közé is rétegezünk a habból és a tetejére is rakunk . Tetejét csokidarával vagy színes cukorkával megszórjuk, és hidegre tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.