Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Csokihabos diós pite

felvitel dátuma: 2011-12-26 06:53:54       mai nézettség: 5       nézettség: 3014
részletes recept
Csokihabos diós pite
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

15 dkg margarin

20 dkg finom liszt

10 dkg porcukor

1 csipet

3 db tojás sárgája

1 dkg sütőpor

A habhoz:

6 db tojás fehérje

10 dkg porcukor

20 dkg darált dió

20 dkg étcsokoládé

A tészta kenéséhez:

baracklekvár

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A csokoládét lereszeljük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, cukrot,s ütőport és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és a tésztát fél órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:A tésztát  kinyújtjuk, tepsibe tesszük és megkenjük a baracklekvárral. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A darált diót és a csokit óvatosan a habba keverjük. A kész habot a tészta tetejére kenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 percig sütjük. A tésztát kihűlés után szeleteljük.

ltvágyat kívánok hozzá!

Forrás:Ráma-Süssünk-süssünk valamit

Annyit változtattam,hogy a tojásfehérjét 4 ről 6 ra emeltem.Szerintem a 4 kevés.24x30-as tepsiben sütöttem.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zia50 2011 december 26

Valóban finom lehet! - A 6 fehérje szerintem is jó ötlet, mert élvezhetőbb a hab. :) - (Csoki nélkül hasonlít a női szeszélyem diós habjához, ami 4 fehérjés.) - Receptkönyvembe tettem!

0/10 Káplár Anna 2012 április 14

a SÜTIJEID IS OLYAN GUSZTÁK, MINT AZ ÉTELEK AMIKET KÉSZÍTESZ, GRATULÁLOK.

0/10 kautz1009 2012 április 15

Köszönöm szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*