Valóban finom lehet! - A 6 fehérje szerintem is jó ötlet, mert élvezhetőbb a hab. :) - (Csoki nélkül hasonlít a női szeszélyem diós habjához, ami 4 fehérjés.) - Receptkönyvembe tettem!
A tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg finom liszt
10 dkg porcukor
1 csipet só
3 db tojás sárgája
1 dkg sütőpor
A habhoz:
6 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg étcsokoládé
A tészta kenéséhez:
baracklekvár
Előkészítés: A csokoládét lereszeljük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, cukrot,s ütőport és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és a tésztát fél órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítés:A tésztát kinyújtjuk, tepsibe tesszük és megkenjük a baracklekvárral. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A darált diót és a csokit óvatosan a habba keverjük. A kész habot a tészta tetejére kenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 percig sütjük. A tésztát kihűlés után szeleteljük.
Jó ltvágyat kívánok hozzá!
Forrás:Ráma-Süssünk-süssünk valamit
Annyit változtattam,hogy a tojásfehérjét 4 ről 6 ra emeltem.Szerintem a 4 kevés.24x30-as tepsiben sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.