Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Csodás sertéskaraj

felvitel dátuma: 2012-12-09 15:32:33       mai nézettség: 1       nézettség: 2665
részletes recept
Csodás sertéskaraj
Hozzávalók 6 személyre:
  • 12 szelet sertéskaraj
  • 16 dkg liszt
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 mk őrölt bors
  • 2 mk majoránna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15-20 dkg trapista, de lehet füstölt sajt is
  • 250 gr Cserpes tejföl
  • 6 ek olaj
  • 2 dkg vaj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A lisztet a fűszerekkel, a TW Fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával összekeverjük, és felét a Pác- és Panírsztár aljába öntjük.

Rátesszük a rácsot, amire sorban ráhelyezzük a hússzeleteket. A lisztes keverék másik felét a rácson levő húsokra öntjük. Lezárjuk a Pác- és Panírsztárt. Párat fordítunk az edényen.

Levesszük a tetejét és a fűszeres lisztbe forgatott húsokat a kivajazott UltraPro Lasagna Sütőbe tesszük szépen egymás mellé. A maradék fűszeres lisztet a húsokra egyenletesen rászórjuk.

A vöröshagymát a Konyhaművész Szeletelővel vékony karikákra szeljük és rárakjuk a hússzeletekre. A Konyhai Tésztareszelőn lereszeljük a sajtot és azt is a húsra terítjük.

A tejfölt elkeverjük az olajjal és a tetejére locsoljuk.

Az UltraPro Lasagna Sütőnkre rátesszük a tetejét és 180 Fokos sütőben 40 percig sütjük vagy addig, amíg a teteje meg nem pirul. Sütője válogatja az időt igazából.

Köretnek párolt rizst tálalunk hozzá, amit a Mikrós Rizsfőzőben készítünk el.

Tipp:Csirke- vagy pulykamellből is elkészíthető.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*