1 cs. spárga (14 szál)
1 evőkanál olíva olaj
14 szelet sonka + 4 szelet a tetejére
10 dkg tea vaj
2 púpozott evőkanál liszt
3 dl tej
2 mokkás kanál őrölt szerecsendió
1 mokkás kanál vegeta
1/2mokkáskanál őrölt fehér bors
1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
1/2 csomag petrezselyem
1 db tojás
20 dkg reszelt trappista sajt
vaj a tűzálló tál kivajazásához
A spárgát megmosni,megtisztítani,grill serpenyőben 1 ek olíva olajon megpirítani,a sonka szeletekbe betekerni,tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat,elkészíteni a krémet:a vajat felolvasztani,a lisztet rászórni,fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet,állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni( csomómentesre),bele a szerecsendió,a két féle bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld,a vegeta,ha kész a krém,a felvert tojást belekeverni,majd a spárgákra önteni,elsimítani,a megmaradt sonka szeleteket szép vékony csíkokra vágni ,rácsosan a tetejére rakni,reszelt sajttal megszórni,szép pirosra sütni a sütőben.Légkeverésen,190 fokon kb. 25 perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.