Nagyon jó kis recept...
60 dkg spárga
10 dkg szeletelt tarja
2 dl tejföl
6 dkg Trappista sajt
1 db tojás
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 dl tej
4 dkg margarin
2 pupos kanál liszt
2 ek. zsemlemorzsa
étolaj a jénai kikenéséhez
A spárgát megmossuk, lehámozzuk és a fás végét levágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd megszűrjük.
A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, tejfölt, és a sajt felét ( reszelve ). Megfűszerezzük, majd a felvert tojás fehérjét hozzáadjuk.
A spárgát étolajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett jénaiba tesszük, majd egy réteg tarja szeletet, majd újra spárgát, ezután ráöntjük a mártást, és rászorjuk a sajt másik felét. 190 C fokon előmelegített sütőbe helyezzük, addig sütjük, amig megnem pirul a teteje. Sütés után legalább 15 percet várjunk amig kihül, és utána szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.