Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Csőben sült spárga tarjaszelettel

felvitel dátuma: 2011-06-09 14:11:20       mai nézettség: 1       nézettség: 3232
részletes recept
Csőben sült spárga tarjaszelettel
Hozzávalók 2 személyre:

60 dkg spárga
10 dkg szeletelt tarja
2 dl tejföl
6 dkg Trappista sajt
1 db tojás
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 dl tej
4 dkg margarin
2 pupos kanál liszt
2 ek. zsemlemorzsa
étolaj a jénai kikenéséhez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A spárgát megmossuk, lehámozzuk és a fás végét levágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd megszűrjük.
A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, tejfölt, és a sajt felét ( reszelve ). Megfűszerezzük, majd a felvert tojás fehérjét hozzáadjuk.
A spárgát étolajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett jénaiba tesszük, majd egy réteg tarja szeletet, majd újra spárgát, ezután ráöntjük a mártást, és rászorjuk a sajt másik felét. 190 C fokon előmelegített sütőbe helyezzük, addig sütjük, amig megnem pirul a teteje. Sütés után legalább 15 percet várjunk amig kihül, és utána szeletelhető.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Liza 2011 június 9

Nagyon jó kis recept...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*