Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Csőben sült spárga

felvitel dátuma: 2012-10-07 12:45:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1123
részletes recept
Csőben sült spárga
Hozzávalók 2 személyre:

-8 szál spárga

-vaj(megfőzéshez,kikenéshez)

-8 + 3 (tetejéreszelet sonka

-3 púpozott evőkanál liszt

-2 dl tej

-ételizesitő

-só

-bors

 - petrezselyem zöldje

-4 db tojás

20 dkg sajt

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 

A spárgát megmosni,megtisztítani,és ételizesitős-vajas vizben megfőzni:.
,A sonka szeletekbe betekerni,a spárgát
Tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat
Elkészíteni a krémet:a vajat felolvasztani,a lisztet rászórni,fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet,állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni,a  bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld,a vegeta,eztán belekevrem a tojásokat  és a sonkás spárgára simitom a megmaradt sonka szeleteket és a sajtot  szép vékony csíkokra vágni ,rácsosan a tetejére rakni,szép pirosra sütni a sütőben.Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zsemberiné Ibolya 2013 május 11

Ezt az ételt már én is többször elkészítettem,de másként,könnyedebb formában,kímélően.A sonkával feltekert spárgát ételízesítős tejföllel leöntöm,majd reszelt sajttal megszórom,sütöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*