80 kg karfiol
2 dl tejföl 6 dkg Trappista sajt
1 db tojás só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 dl tej
4 dkg margarin
2 pupos kanál liszt
2 ek. zsemlemorzsa
étolaj a jénai kikenéséhez
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd megszűrjük.
A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, tejfölt, és a sajt felét ( reszelve ).
Megfűszerezzük, majd a felvert tojás fehérjét hozzáadjuk.
A karfiolt étolajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett jénaiba tesszük, ráöntjük a mártást, és rászorjuk a sajt másik felét.
190 C fokon előmelegített sütőbe helyezzük, amig megnem pirul a teteje. sütés után 15 percet várjunk, hogy kihüljön, mert akkor könnyen szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.