Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Csőben sült karfiol

felvitel dátuma: 2011-06-04 18:10:49       mai nézettség: 1       nézettség: 3505
részletes recept
Csőben sült karfiol
Hozzávalók 2 személyre:

80 kg karfiol
2
dl tejföl 6 dkg Trappista sajt
1 db tojás só, bors, szerecsendió
ízlés szerint
2 dl tej
4 dkg margarin
2 pupos kanál liszt
2 ek. zsemlemorzsa
étolaj a jénai kikenéséhez

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd megszűrjük.
A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, tejfölt, és a sajt felét ( reszelve ).
Megfűszerezzük, majd a felvert tojás fehérjét hozzáadjuk.
A karfiolt étolajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett jénaiba tesszük, ráöntjük a mártást, és rászorjuk a sajt másik felét.
190 C fokon előmelegített sütőbe helyezzük, amig megnem pirul a teteje. sütés után 15 percet várjunk, hogy kihüljön, mert akkor könnyen szeletelhető.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*