Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Csoben sult húsos koles

felvitel dátuma: 2012-01-21 12:54:01       mai nézettség: 2       nézettség: 4686
részletes recept
Csoben sult húsos koles
Hozzávalók 6 személyre:

1 pohár koles /nekem 3 dl/

pici olaj

ételízesíto

fél liter víz

 

maradék csirkeporkolt-hús és a szaftja

 

3 e.k. liszt, 3-4 dg vaj, 1,5 dl tej és a maradék porkoltszaft a besamellhez, ételízesíto,szerecsendió

5 dg reszelt sajt a tetejére

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a kolest, felontjuk a vízzelételízesítovel ízesítjuk. Félpuhára fozzuk.

A csirkehúst kicsontozzuk, leborozzuk, kockákra vágjuk és eltávolítjuk a zsírt -  a szaftról is.

Osszekeverjuk a kolessel.

A besamelhez a vajon megpirítjuk a lisztet, majd felontjuk a tej és a porkoltszaft keverékével, fozzuk, amíg besurusodik. Pici reszelt szerecsendióval  és ételízesítovel ízesítjuk. Ráontjuk a húsos kolesre. Tehetunk belé még kukoricát, borsót, nekem most nem volt itthon.

Jénai tálba ontjuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Sutoben szép pirosra sutjuk, nekem ez kb. 25 perc volt.

Savanyúsággal de befottel is kínálhatjuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 21

Fincsi lehet!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*