Fincsi lehet!:))
1 pohár koles /nekem 3 dl/
pici olaj
ételízesíto
fél liter víz
maradék csirkeporkolt-hús és a szaftja
3 e.k. liszt, 3-4 dg vaj, 1,5 dl tej és a maradék porkoltszaft a besamellhez, ételízesíto,szerecsendió
5 dg reszelt sajt a tetejére
Az olajon megpirítjuk a kolest, felontjuk a vízzel, ételízesítovel ízesítjuk. Félpuhára fozzuk.
A csirkehúst kicsontozzuk, leborozzuk, kockákra vágjuk és eltávolítjuk a zsírt - a szaftról is.
Osszekeverjuk a kolessel.
A besamelhez a vajon megpirítjuk a lisztet, majd felontjuk a tej és a porkoltszaft keverékével, fozzuk, amíg besurusodik. Pici reszelt szerecsendióval és ételízesítovel ízesítjuk. Ráontjuk a húsos kolesre. Tehetunk belé még kukoricát, borsót, nekem most nem volt itthon.
Jénai tálba ontjuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Sutoben szép pirosra sutjuk, nekem ez kb. 25 perc volt.
Savanyúsággal de befottel is kínálhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.