45-50 dkg brokkoli
15-20 dkg mexikói vegyes zöldség
1 kanál olívaolaj
1 pohár tejföl
2-3 tojás(ízlés szerint)
10-15 dkg reszelt sajt
pici só,egy kis ételízesítő
A zöldségféléket egy kanál olívaolajon(de lehet bármilyen olajon vagy margarinon)félpuhára megpárolom,majd egy kicsit hagyom a gőzben fedő alatt.Közben kivajazok körben egy jénai edényt,és meghintem zsemlyemorzsával.Ráöntöm a zöldségeket,szépen eligazítom.Kikeverem a tejfölt a tojásokkal,pici sóval,aki szereti,ételízesítővel,sajttal,majd az egészet nyakon öntöm.Tetejére reszelt sajt kerül.Ha "gazdagon" szeretném készíteni,akkor 10 dkg csirkemell felvágottat vagy gépsonkát teszek a jénai aljába,és a zöldségek tetejére,úgymond kibélelem vele az edényt.Önálló fogásként is megteszi,de petrezselymes vagy majorannás rízzsel tálalom.Főleg barna rízzsel nagyon finom,csak ügyeljünk rá,hogy azt tovább kell főzni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.