Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Csőben sült brokkoli

felvitel dátuma: 2012-02-08 21:12:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1750
részletes recept
Csőben sült brokkoli
Hozzávalók 4 személyre:

 

45-50 dkg brokkoli

15-20 dkg mexikói vegyes zöldség

1 kanál olívaolaj

1 pohár tejföl

2-3 tojás(ízlés szerint)

10-15 dkg reszelt sajt

pici ,egy kis ételízesítő

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

A zöldségféléket egy kanál olívaolajon(de lehet bármilyen olajon vagy margarinon)félpuhára megpárolom,majd egy kicsit hagyom a gőzben fedő alatt.Közben kivajazok körben egy jénai edényt,és meghintem zsemlyemorzsával.Ráöntöm a zöldségeket,szépen eligazítom.Kikeverem a tejfölt a tojásokkal,pici sóval,aki szereti,ételízesítővel,sajttal,majd az egészet nyakon öntöm.Tetejére reszelt sajt kerül.Ha "gazdagon" szeretném készíteni,akkor 10 dkg csirkemell felvágottat vagy gépsonkát teszek a jénai aljába,és a zöldségek tetejére,úgymond kibélelem vele az edényt.Önálló fogásként is megteszi,de petrezselymes vagy majorannás rízzsel tálalom.Főleg barna rízzsel nagyon finom,csak ügyeljünk ,hogy azt tovább kell főzni!

Szakács: Anita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*