Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Csirketorta

felvitel dátuma: 2011-08-28 17:29:11       mai nézettség: 1       nézettség: 4082
részletes recept
Csirketorta
Hozzávalók 6 személyre:

1 nagy csomag bacon szalonna
4-5 csirkemell (én csonttal veszem, magam filézem, mert a csontokat alap léhez használom, pl. gomba leves)
15-20 dkg trappista sajt
15-20 dkg füstölt sajt (én a karavánra esküszöm)
3 tojás
liszt, és ízlés szerint fűszerek (őrölt bors, majoránna, oregáno, stb.)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Végy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt tudd hajtani a már megtöltött tálra.
A csirkefiléket sózd le és forgasd lisztbe, majd tojásba. Ezt ismételd meg még egyszer. Rakd le az első réteget a tálba, majd hintsd be a reszelt sajttal. Fűszerezd a saját ízlésed szerint. Én több fűszert is használok, de rétegenként csak egy fajtát.
Majd ismételd meg a fentieket addig, míg a tálba fér. Az utolsó réteget is nyugodtan sajtozhatod, mert ez kerül felülre a sütésnél és mikor tálalod ez lesz a torta alja. Borítsd be teljesen szalonnával. Hajtsd a lelógó szalonna csíkokat és tedd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30-35 percig fedő alatt süsd majd az levéve sütheted ropogóssá.

Konyharuha segítségével az étket fordíts egy nagy alakú tányérra és halmozd mellé a köretet. Ízlésesen dekoráld, majd mehet az asztalra. Nekem mindig nagyon hálás közönségem volt .
Tipp: jól variálható étel, mert a sajttal is tudok játszani, a köretet is szabadon választhatom (krumpli püré, rizs, rizi-bizi , hagymás krumpli, vagy akármi).

Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 augusztus 29

Szuper!Gratulálok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*