Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Csirkeszárnyak,töltött burgonyával

felvitel dátuma: 2011-09-11 17:20:16       mai nézettség: 2       nézettség: 3443
részletes recept
Csirkeszárnyak,töltött burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:

12db csirkeszárny,1csomó kapor, 1csm.petrezselyem, bazsalikom,kis szál rozmaring, 2 gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál örölt bors,,1 evkanál olaj a páchoz2dl olaj a sütéshez . A töltött burgonyához: 4 nagy burgonya5dkg darált főtt füstölt tarja ,10dkg darálthús1db zsemle1evkanál tejföl,1db tojás,,bors,3 ev.kanál olaj a locsoláshoz..

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk és egy fazékba rakjuk,Hozzáadjuk a kanál olajat a füszereket,a fokhagymát és sűrün kevergetve kicsit lepirítjuk,2dl vizzel felöntjük kb 1o percig forraljuk és ebben a páclében hagyjuk kihülni és állni legalább 1órát. Majd a pácléből kivéve lecsöpögtetjük és az olajban kisütjük szép pirosra,lassan.A forró szárnyakat a páclével meglocsoljuk.A töltött burgonya:A burgonyákat héjastul megmosom és felrakom főzni. Amig fől a zsemlét beáztatom kinyomkodom és összekeverem a darálthússal a darált tarjával/ de ezt össze is lehet vágni apróra/,tojással és a füszerekkel és a kanál tejföllel.A megfőtt burgonyát meghámozom ,hosszában kettévágom , belsejét kicsit kikaparom és megtöltöm a húskeverékkel a másikat a tetejére teszem,fóliába csomagolom és a sütőben 15 percig sütöm ,250 fokos előmelegített sütőben.Majd kivesszemkicsomagolom,megsózom ,meglocsolom olajjal és visszateszem,hogy a teteje megpiruljon.Köretként tálalom.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4154

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*