12db csirkeszárny,1csomó kapor, 1csm.petrezselyem, bazsalikom,kis szál rozmaring, 2 gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál örölt bors,só,1 evkanál olaj a páchoz, 2dl olaj a sütéshez . A töltött burgonyához: 4 nagy burgonya, 5dkg darált főtt füstölt tarja ,10dkg darálthús, 1db zsemle, 1evkanál tejföl,1db tojás,só,bors,3 ev.kanál olaj a locsoláshoz..
A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk és egy fazékba rakjuk,Hozzáadjuk a kanál olajat a füszereket,a fokhagymát és sűrün kevergetve kicsit lepirítjuk,2dl vizzel felöntjük kb 1o percig forraljuk és ebben a páclében hagyjuk kihülni és állni legalább 1órát. Majd a pácléből kivéve lecsöpögtetjük és az olajban kisütjük szép pirosra,lassan.A forró szárnyakat a páclével meglocsoljuk.A töltött burgonya:A burgonyákat héjastul megmosom és felrakom főzni. Amig fől a zsemlét beáztatom kinyomkodom és összekeverem a darálthússal a darált tarjával/ de ezt össze is lehet vágni apróra/,tojással és a füszerekkel és a kanál tejföllel.A megfőtt burgonyát meghámozom ,hosszában kettévágom , belsejét kicsit kikaparom és megtöltöm a húskeverékkel a másikat a tetejére teszem,fóliába csomagolom és a sütőben 15 percig sütöm ,250 fokos előmelegített sütőben.Majd kivesszem, kicsomagolom,megsózom ,meglocsolom olajjal és visszateszem,hogy a teteje megpiruljon.Köretként tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.