Hozzávalók:
· 1 kg csirkeszárny
· 3 szál sárgarépa
· 1/2 fej brokkoli
· 2 fej vöröshagyma
· ½ fej karfiol
· 2 db kaliforniai paprika
· 20 dkg kelbimbó
· ½ szál póréhagyma
· 2 szem burgonya
· 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
· 1 mk. őrölt bors
· 1 csipet őrölt kömény
· 1 csipet cayenne-i bors
· só ízlés szerint
· 5 cl olíva olaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.
Egyszerű étel, ahol a munka javáét a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.