Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Könnyű » Csirkeszárny paprikás

felvitel dátuma: 2012-02-05 10:33:09       mai nézettség: 2       nézettség: 3436
részletes recept
Csirkeszárny paprikás
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkeszárny

1 db paprika

1 db paradicsom

2 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 kk. őrölt kömény

1 kk. ételízesítő

2 csapott ek. pirospaprika

2 dl tejföl

2 ek.finom liszt

A galuskához:

25 dkg finom liszt

25 dkg kukoricaliszt

3 db tojás

2 ek.étolaj vagy zsír

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk,végeit levágjuk,a forgóknál ketté vágjuk A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk,  a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

Elkészítés:A zsiradékon megdinszteljük a hagymát,rányomjuk a fokhagymát.Beletesszük a paprikát,paradicsomot,őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.Az edényt lehúzzuk a tűzről,elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke szárnyakat.Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk..Ha megpuhult szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirke darabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst. Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska,orsó tészta /tálaljuk.

Kukoricalisztes galuskát készítettem mellé.

étvágyat kívánok!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 február 5

Gyonyoruszép, finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*