Gyonyoruszép, finom!
1 kg csirkeszárny
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
só
1 kk. ételízesítő
2 csapott ek. pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek.finom liszt
A galuskához:
25 dkg finom liszt
25 dkg kukoricaliszt
3 db tojás
só
2 ek.étolaj vagy zsír
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk,végeit levágjuk,a forgóknál ketté vágjuk A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
Elkészítés:A zsiradékon megdinszteljük a hagymát,rányomjuk a fokhagymát.Beletesszük a paprikát,paradicsomot,őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.Az edényt lehúzzuk a tűzről,elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke szárnyakat.Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk..Ha megpuhult szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirke darabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst. Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska,orsó tészta /tálaljuk.
Kukoricalisztes galuskát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.