20 dkg Soós boglyas metélt
40 dkg csirkemellfilé
20 dkg brokkolirózsa
15 dkg sajt
1 nagy poharas tejföl
1 db tojás
ételízesítő,só
őrölt bors
2-3 ek. olaj
A csirkemellet kockákra vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Összedolgozzuk kicsit, majd egy teflon serpenyőben plusz zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük a húskockákat. Pirosra, de nem ropogósra. Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, lecsepegtetjük, a brokkolit pedig vagy a mikróban, vagy pedig egy lábosban ressre pároljuk. (szóval legyen még mit harapni rajta)
Egy nagy tálba belekanalazzuk a tejfölt, hozzá ütjük a tojást, pici borsot, sót, és alaposan kikeverjük. A sajtot megreszeljük, és a felét a mártáshoz tesszük. Ide jön a jól lecsepegtetett tészta és brokkoli, valamit a hús is a serpenyőben megmaradt olajjal együtt. Összekeverjük, majd egy tűzálló tálba kanalazzuk. a tetején elosztjuk a maradék sajtot, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem olvad a tetején.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.