nagyon fincsi
8 alma
2 db főtt vagy sült csirkemell ( előző ételünkből megmaradt )
1 db kefir
5 dkg sajt
2 ek majonéz
1 kis fél lilahagyma
fél citrom leve
só, fűszerkeverék
A kicsontozott csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk.
Az almát előkészítjük, mossuk, nem hámozzuk meg. Tetejükről levágunk egy kalapot.
Annyi almahúst vágjuk ki belőlük, hogy 1 cm-es fala maradjon.
3 dl vizet forralunk, beletesszük az almát és az almaforgácsot is.
Felforraljuk, majd azonnal leszűrjük.
A majonézt, reszelt sajtot, kefirt, a csirkemell csíkokat és a szeletelt vöröshagymát összekeverjük.
Felhasználásig hűtőszekrénybe tartjuk.
Ha az alma megszikkad, a forgácsot belekeverjük a majonézes salátába. Púposra töltjük az almákat.
Lehűtve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.