Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Csirkés almasaláta

felvitel dátuma: 2011-02-06 21:17:09       mai nézettség: 2       nézettség: 4625
részletes recept
Csirkés almasaláta
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg főtt csirkemell
30 dkg héjában főtt burgonya
1-1 zellergumó és paradicsom
2 alma
10 dkg uborka
1 tubus majonéz
1 dl tejföl
Mustár
Citromlé
Porcukor
1 db. paradicsom
 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Előző ételből megmaradt húslevesből a csirkehúsról leszedjük a bőrt, és eltávolítjuk a csontot, majd apróra vágjuk.
A zellert megtisztítjuk, metéltre vágjuk, sóval megszórjuk, forró vízzel leforrázzuk, 4-5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és kihűtjük.
A tisztított burgonyát és uborkát is metéltre vágjuk, hozzátesszük az apróra vágott csirke húst, majd összekeverjük a kihűlt zellerrel.
A majonézt a tejföllel elkeverjük, citromlével, mustárral, porcukorral ízesítjük, és beleforgatjuk a saláta alapanyagait.
A megmosott, szárazra törölt héjas almát kimagozzuk, metéltre vágjuk és belekeverjük a salátába. A tetejét paradicsomgerezdekkel díszítjük.
Lehűtve tálaljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*