40 dkg főtt csirkemell
30 dkg héjában főtt burgonya
1-1 zellergumó és paradicsom
2 alma
10 dkg uborka
1 tubus majonéz
1 dl tejföl
Mustár
Citromlé
Porcukor
1 db. paradicsom
Előző ételből megmaradt húslevesből a csirkehúsról leszedjük a bőrt, és eltávolítjuk a csontot, majd apróra vágjuk.
A zellert megtisztítjuk, metéltre vágjuk, sóval megszórjuk, forró vízzel leforrázzuk, 4-5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és kihűtjük.
A tisztított burgonyát és uborkát is metéltre vágjuk, hozzátesszük az apróra vágott csirke húst, majd összekeverjük a kihűlt zellerrel.
A majonézt a tejföllel elkeverjük, citromlével, mustárral, porcukorral ízesítjük, és beleforgatjuk a saláta alapanyagait.
A megmosott, szárazra törölt héjas almát kimagozzuk, metéltre vágjuk és belekeverjük a salátába. A tetejét paradicsomgerezdekkel díszítjük.
Lehűtve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.