Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Csirkepörkölt másképp

felvitel dátuma: 2013-07-28 18:49:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2239
részletes recept
Csirkepörkölt másképp
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 egész csirke (kb. 2,5 kg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • vegeta vagy delikát
  • 2 kis merőkanál kókuszolaj (0, 75 dl!)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl víz

Nokedlihez:

  • 1 kg liszt
  • 8 db tojás
  • 2 ek
  • 6, 5 dl víz
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és a TurbóAprítóban apróra vágjuk.

Beletesszük a kókuszzsírt a 6 l-es UltraPlusz Edénybe, hozzáadjuk a hagymát , a fűszereket. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és azzal is elkeverjük.

A csirkét megmossuk, és a Tupperware Húsollóval feldaraboljuk.

A csirkedarabokat az edénybe tesszük, átforgatjuk a fűszeres lében.

Lefedjük az edényt a tetejével, és 180 fokra állított sütőbe tesszük.

Magára hagyjuk és szépen „sül” a pörköltünk.

50 perc múlva, megnézzük, hogy a húsok megpuhultak-e, és elzárjuk a sütőt.

Elkészült a sütőben sült csirkepörköltünk.

Galuskával kínáljuk, amit a következőképpen készítünk el:

Először is a 7, 5 l-es Mesterszakács Füles főzőedénybe teszünk fel vizet forrni. Amikor forr a víz, teszünk bele 1, 5 ek sót és kb. ½ dl olajat.

Közben a nokedli tésztánkat már össze is kevertük a Konyhaművész Pro Tálban (vagy amelyik éppen a kezünk ügyében van), a Mesterfogás Keverőnkkel.

Amikor a víz forr, az edényre tesszük a Kerek Konyhaművész Nokedli Szaggatót, és a tésztát 3-szoprra kiszaggatjuk a forró vízbe.

Akkor kész a főzés, amikor a víz újra forr és feljön a nokli a víz tetejére. Tovább nem kell főzni, mert akkor ragacsos lesz.

Hidegvízbe kiszedjük, de csak egy pillanatra. Erre legalkalmasabb az Új Hullám 4 l-es tálunk, amihez van egy szűrőbetét. Így csak ki kell emelni a szűrőbetéttel a noklit, lecsepegtetni és mehet is a 6 l-es Kristály Tálunkba.

Miután minden nokedli a tálban van, forrósítunk egy kevés kókuszolajt és meglocsoljuk vele a nokedlit. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is az ebédet.

Nyár lévén, jól lehűtött kovászos uborkát adunk mellé.
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*