A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
A csirkecombokat kettévágjuk a TW Hentes vagy Filéző Késsel.
Pörkölthöz előkészítjük a 2 literes UltraPro Edényt. Beletesszük a kacsazsírt.
A vöröshagymát a TW Konyhai Késsel megpucoljuk, négyfelé vágjuk és beletesszük a Turbó Aprítóba. Daraboljuk, ízlés szerinti méretre. A nagyság attól függ, hogy mennyit húzunk a Turbó Aprítónkkal.
A Vékony Szilikon Keverő segítségével belekotorjuk az aprítóból a hagymát a kacsazsírhoz. Az edényt lefedjük a tetejével és 600W-on 3 percig pároljuk a mikrohullámú sütőben.
A párolt hagymához keverjük a fűszereket, sót, borsot, köményt, majoránnát, kechup-öt, mustárt, delikátot. A TW Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát is és ezt is összekeverjük a pörkölt alapot.
A csirke alsócombokat a szaftra fektetjük.
Grill csirke
A felsőcombokat sózzuk, frissen őrölt színes borssal megszórjuk és az UltraPro Grill Tálra fektetjük, bőrükkel felfelé.
Az UltraPro Grill Tálat a 2 literes pörköltes edényre tesszük.
Erre pedig az UltraPro Tető kerül.
Előmelegített, 175 fokos sütőbe tesszük az UltraPro Tornyunkat és 60 perc alatt készre sütjük a sütőben.
A pörkölt alá NEM KELL víz! A grill csirkére pedig NEM KELL semmilyen zsiradék!
Köretnek a pörkölthöz orsó tésztát készítettem a Tálalómesterben, a következő képpen:
Egy Mesterszakács Főző Edényben vizet forraltam, kb.3 litert.
Miután felforrt a víz, egy kanál sót tettem bele. Közben a Tálalómester Szűrőjébe beleöntöttem a száraz tésztát. A felforralt vizet a tésztára öntöm, úgy, hogy kb. 2 ujjnyival magasabb legyen a víz a tésztánál. Pici olajat öntök hozzá, összekeverem és lezárom a Tálalómestert a fedőjével. Tészta fajtától függően a főzési idő 6-10 perc. Ezt ellenőrizhetjük, úgy, hogy közben levesszük a Tálalómester tetejét, megkeverjük, és ha szükséges megkóstoljuk a tésztát, hogy megfőtt-e. Gyakorlottabb háziasszonyok ránézésre tudják már, hogy megfőtt-e a tészta.
A megfőtt tésztát kiemeljük a tálból a szűrő segítségével, jól lefolyatjuk a vizet és a szűrőt a tetőbe tesszük. A tálból kiöntjük a főzővizet. Visszatesszük a szűrővel együtt a tésztát a tálba és tálalásig lefedjük az edényünket. A még esetleges víz le tud csepegni a tésztáról az edény aljába.
A kifőtt tésztánkat SOHA NEM ÖBLÍTJÜK LE HIDEG VÍZZEL, ugyanis akkor a tészta leglényegesebb részét mossuk ki belőle, mégpedig a SIKÉR tartalmát.
A maradék tésztánkat másnap meg tudjuk melegíteni a Tálalómesterben, mégpedig úgy, hogy forralunk 4-5 dl vizet egy edényben. Kiemeljük a Tálalómester szűrőjét az edényből és a forró vizet az edény aljába öntjük. Visszatesszük a szűrőt és lefedjük a tálat. A víz NE ÉRJEN a szűrőig! Közben a tésztát párszor megkeverjük. A vízgőzben szépen felmelegszik a tésztánk és már tálalhatjuk is.
A képen látható Tálalómester 2,5 literes, ez 50 dkg tészta kifőzésére alkalmas. Aki ennél több tésztát szeretne egyszerre kifőzni, annak ajánlom a 4 literes Ovális Tálalómesterünket.
Tipp: Sokan saját maguk gyúrják a tésztát. Ezt is kifőzhetjük a Tálalómesterben, de itt lényegesen lerövidül a főzési idő, mégpedig kb. 2 perc alatt elkészül a házi friss tészta.
A grill combikat csak úgy friss forró házilag készített kenyérrel ettük meg most vacsorára! A kenyér szintén az UltraPro Edényben készült.
Javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.