Nagyon finom... érdemes kipróbálni!
1/2 kg vöröshagyma
1/2 kg paradicsom
2 paprika
1 sárgarépa, pirospaprika
1 kanál zsir
1 másfélkilós csirke
1/2 l viz
só, bors ízlés szerint
puliszkához:
1 l viz
só ízlés szerint
1/2 kg kukoricadara vagyis puliszkaliszt de a darabosból
meggykompóthoz:
1 kg fagyasztott meggy
20 dkg cukor
5 gr fahéj ( vagy szegfüszeg izlés szerint )
1/2 l viz
A zsirba belevágom a vöröshagymát, murkot, paprikát megdinsztelem beleteszem a őröltpirospaprikát, a feldarabolt csirkét és a paradicsomot.
Feltöltöm vízzel só, bors
A puliszkához:
1 l viz 1 kicsi kanál só, mikor forr a viz beleöntjük a puliszkalisztet folytonos kavargatás közben közepes tüzön addig kavarjuk amig megvastagszik, akkor kiboritjuk egy tányérba vagy vágodeszkára.
A meggykompótot fagyasztott meggyet 1kg-ot kiveszek a hűtőből meleg vizzel felteszem a kályhára bele a cukrot, a fahéjat a szegfüszeget.
Jóo 10 perc s kész van.
Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.