Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csirkepaprikás bográcsban

felvitel dátuma: 2014-05-20 15:59:56       mai nézettség: 1       nézettség: 2899
részletes recept
Csirkepaprikás bográcsban
Hozzávalók 10 személyre:
2 egész csirke bontva, + 1 csomag (500 g.) csirkemáj.
5 fej hagyma,
1 üveg lecsó, (vagy 3 db. zöldpaprika, és 2 db. paradicsom)
só, őrölt bors, őrölt piros paprika.
ízlés szerint csípős paprika
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk. Kicsit megsózzuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk az üveges lecsót, vagy ha van friss zöldpaprikát, és néhány paradicsomot is. Ha a társaság többsége szereti, csípős paprika is mehet hozzá. Ezt utána addig főzzük, míg minden megfő, megpuhul. Ezután tesszük a bográcsba a feldarabolt húsokat, a csirkemáj kivételével. Annak elég a legvégén öt - tíz percig főni. Mikor felforrt, ellenőrizzük a szaft ízét! Ekkor fűszerezhetünk még rajta, valamint őrölt borsot, őrölt pirospaprikát adunk hozzá. Kavarni nem szükséges, időnként viszont forgassuk meg a bográcsot. A csirke a leggyorsabban megfőzhető alapanyagok közt van, így kevesebb mint egy óra alatt kész a paprikás
Legegyszerűbb kifőtt száraztésztával tálalni, amit viszont külön, forró, bő, sós vízben kell elkészíteni. Lehet főtt krumplit is adni hozzá. Ne felejtsük, van aki tejföllel szereti!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*