Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Csirkepaprikás

felvitel dátuma: 2013-02-12 15:25:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2823
részletes recept
Csirkepaprikás
Hozzávalók 6 személyre:

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkecomb  csirkemell  vegyesen

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 TV paprika

1 paradicsom

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

Só, bors, pirospaprika

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )


Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk forró olajon. Majd húzzuk le a tűzről és szórjuk meg piros paprikával. Keverjük el és öntsünk 2 dl vizet. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott csirkehúst . Forgassuk át, szórjunk sót és borsot. Majd engedjük  fel vízzel addig, hogy ellepje. Adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Fedő alatt pároljuk körülbelül 30 percig, közepes lángon .Amikor megfőtt  a tejfölt keverjük el a liszttel és a fazékból vett kevés lével. Folyamatos keverés mellett csurgassuk bele a fazékba. Forraljuk még egyszer fel, hogy elvegyük a liszt ízt és galuskával vagy tésztával  forrón tálaljuk.

 

Én  nagyon szeretem  ,nem utolsó  sorban a Csirkepaprikás  az egyik régi kedvenc

Magyar ételünk .


 

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 magdalena 2014 január 31

nagyon finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*