nagyon finom
Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb csirkemell vegyesen
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 TV paprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Só, bors, pirospaprika
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk forró olajon. Majd húzzuk le a tűzről és szórjuk meg piros paprikával. Keverjük el és öntsünk rá 2 dl vizet. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott csirkehúst . Forgassuk át, szórjunk rá sót és borsot. Majd engedjük fel vízzel addig, hogy ellepje. Adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Fedő alatt pároljuk körülbelül 30 percig, közepes lángon .Amikor megfőtt a tejfölt keverjük el a liszttel és a fazékból vett kevés lével. Folyamatos keverés mellett csurgassuk bele a fazékba. Forraljuk még egyszer fel, hogy elvegyük a liszt ízt és galuskával vagy tésztával forrón tálaljuk.
Én nagyon szeretem ,nem utolsó sorban a Csirkepaprikás az egyik régi kedvenc
Magyar ételünk .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.