1 db közepes konyhakész csirke
2 db paradicsom
2 db paprika
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál finom liszt
só
étolaj vagy zsír
Előkészítés:A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
Elkészítés:A zsiradékon megdinszteljük a hagymát.Az edényt lehúzzuk a tűzről,elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirkedarabokat,paprikát,paradicsomot.Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk a csirkét.Ha megpuhult szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirke darabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska,orsó tészta /tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.