Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Csirkepaprikás

felvitel dátuma: 2011-09-04 14:46:53       mai nézettség: 1       nézettség: 3162
részletes recept
Csirkepaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

1 db közepes konyhakész csirke

2 db paradicsom

2 db paprika

2 fej vöröshagyma

2 dl tejföl

2 csapott evőkanál pirospaprika

2 evőkanál finom liszt

étolaj vagy zsír

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk,  a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

Elkészítés:A zsiradékon megdinszteljük a hagymát.Az edényt lehúzzuk a tűzről,elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirkedarabokat,paprikát,paradicsomot.Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk a csirkét.Ha megpuhult szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirke darabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska,orsó tészta /tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*