Kb. 25 cm-es átmérőjű jénai tálhoz:
3 csomag bacon ( 1csomag=10dkg)
1 kg csirkemell vagy pulykamell
4 db tojás
30 dkg reszelt sajt
10-15 dkg füstölt reszelt sajt a tetejére
1 db kis dobozos tejföl
só
bors
Egy kerek jénai tálat kibélelünk baconnal, hogy legyen lelogó széle. Az első képen látható.
Csirkemellet megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk borsozzuk (ha van otthon húsvarázsod, akkor még finomabb lesz, viszont akkor óvatosan kell bánni a sóval, mert jellegzetes íze van ennek a keveréknek). A sima sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal és a tejföl 3/4 részével. Ezt a masszát ráöntjük a csíkozott csirkemellre és alaposan összekeverjük. Ezt beleöntjük a baconnal bélelt tálba és a bacon lelogó széleit szépen felhajtjuk.
A 2. képen látható a művelet. Miután felhajtottuk a bacont a maradék tejfölt elkenjük a tetjén és a füstölt sajtot ráreszeljük.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük
Sütés után egy kicsit hagyjuk állni, hogy a sajtos massza megkössön.
Utána egy tálra borítjuk és tálaljuk.
Saláta,rizs,krumpli mellé kiváló...
Jó tanács:
Érdemes egy tepsit tenni a jénai alá, nehogy sütés közben kicsöpögjön a zsír :)!
Jó étvágyat kívánok :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.