1 tasak gyors rizs
1 fejszép karfiol
50 dkg csirkemell filé
3 dkg vaj
4 dl tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj
só
1 tk bors
1 tk piros paprika
Elkészítés:
A rizst sós vízben puhára pároljuk.
A karfiolt kis rózsákra szedjük, és sós vízben fél puhára főzzük majd lecsepegtetjük.
A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, piros paprikával fűszerezzük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk.Amikor kész van hozzá keverjük a rizst és átforgatjuk óvatosan .
Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizzsel elkevert csirke mellet Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk. Majd a sütőben 25 perc alatt megsütjük
Jó étvágyat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.