Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Csirkemell őzgerincformában sütve

felvitel dátuma: 2011-11-05 14:05:23       mai nézettség: 1       nézettség: 3766
részletes recept
Csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók 6 személyre:

 

80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, , bors, petrezselyem, 4 evőkanál tejfel, 3 evőkanál liszt, 2 tojás (én még teszek hozzá egy fél fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát is). /mivel a csirkemell csak kb. 50 dkg-os volt, így pici olajon megpároltam 30-40 dkg friss gombát, s azt is a masszához kevertem – de ez eredetileg nincs a receptben /

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

 

3 ek. tejfelt, a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal (és a hagymákkal) masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfeles masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy ek. tejfellel és szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40-45 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült, kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk, amíg a szalonna nem kap egy kis színt.

Az őzgerincforma mérete. 32 x 11 cm.

Melegen, salátával vagy krumplipürével, párolt rizzsel tálalhatjuk. De nagyon finom hidegen is. 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*