§ 3 db Csirkemell filé (kockára vágva)
§ 4 gerezd Fokhagyma (összezúzva)
§ 10 dkg trapista sajt reszelve)
§ 1 boci tömlős sajt
§ 6 szelet főtt császár szalonnakettévágva)
§ 10 dkg füstölt kolbász apróra vágva
§ 6 szelet pulykamell sonka
§ 6 evk tejföl
§ 3 db tojás (felverve)
§ 2 ek vaj
§ 1 tk bors
§ 1 tk só
1. Az őzgerinc forma tepsit kivajazzuk, és kibéleljük a pulykamell sonkával és széleit a kettévágott császár szalonna szeletekkel.
2. Egy tálban összekeverjük a csirkemell kockákat a tejföllel , a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával,a füstölt kolbász darabokkal rányomjuk a tömlős sajtot és megborsozzuk megsózzuk . Hozzáadjuk a 3 felvert tojást, alaposan elkeverjük, és a masszát az előkészített tepsibe kanalazzuk.
3. Előmelegített, 175 fokos sütőben 1 órát sütjük. Ha azt szeretnénk, hogy az alul lévő része is megpiruljon, akkor egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre szedjük ki a tepsiből a megsült finomságot az aljával felfelé, és így tegyük vissza a sütőbe néhány percre . Bármilyen köret jól illik hozzá. Én rízzsel tálaltam .
4. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.