Kipróbáltam, isteni! Mindenkinek ajánlom, ráadásul nagyon dekoratív! Koszi Hugikám!
Hozzávalók:80 dkg. csirkemell,20 dkg. bacon szalonna. vagy tarja,15 dkg, reszelt sajt,só ,bors,aprított petrezselyem zőld,2 dl. tejföl,3 evőkanál liszt 2 egész tojás
1 maroknyi,cukorbórsó,1 maroknyi kukorica
alufólia
A tejfölt a tojásokkal elkeverem, beleteszem a lisztet, sózom, borsozom. A csirkemellet apró kockákra vágon,belekeverem a tejfölös masszába,a sajtot és a petrezselyem zöldet hozzáadva jól elkeverem, Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával.Bele terítem a bacon szalonnát,/ vagy tarját/ úgy hogy a szélei kilógjanak a formából. Közben a megfőzött kihűtött,kukoricát és cukorborsót is hozzáteszem. Beleöntöm az őzgerinc formába, ráhajtom a szalonna széleit, a maradékot keresztbe ráteszem. Tejföllel megkenem a tetejét, sajtot szórok rá,és szép pirosra sütöm.,
Bár az eredeti recept alufóliát ír alá, én inkább a kivajazós módszert javaslom, mert az alufólia ráragad, és nehéz lehámozni róla.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.