Nagyon jó ötlet!!! Szuper jól néz ki!!!Biztosan nagyon finom! Mnyammm!! :)
Hozzávalók:60 dkg. csirkemell
A pác hozzávalói:1 kk. só,1 tk. fűszerkeverék,/én a szárnyas fűszert használtam amit nyertem/,1 kk. cukor,1 ek, fehérbotecet,!én fehér bort használtam/,1 ek, nem sós szójaszósz,1 kk. szezámolaj.
A bundához:1 tojás, 1 dl. víz,1 ek. olaj,1 mk. só,1 csapott kk. sütőpor, 2 ek.étkezési keményítő,4 ek,. liszt.
Máz:1 dl. méz,1 dl. ketchup,1 ek. fehérborecet,6-8 dkg. szezámmag.
Elkészítés: A húst kisebb darabokra vágjuk, és a pác hozzávalóival összekeverjük. és hűtőbe tesszük addig, míg elkészítjük a bundáját.
A lisztet a sütőporral, a keményítővel, elkeverjük. A tojást, az olajat,és a vízet keverjük össze.Apránként keverjük bele a lisztes egyveleget. Jól forgassuk össze, hogy egy palacsinta sürüségű tésztát kapjunk. A húst ebbe a tésztába forgatjuk egyessével, és bő forró olajba kisütjük.Több hús is mehet az olajba sütésre.
A máz hozzávalóit összekeverjük, és a megsült húst ebbe forgatjuk bele.Tetejét szezámmaggal megszórjuk.Én csináltam olyat is, amit nem forgattam bele a mázba, a gyerekek kedvéért.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.