1 csirkének a ki csontozott melle
csirke fűszersó
fokhagymás só
2 db tojás
1 dl-nyi tej
1 csapott kk sütőpor
liszt
olaj a sütéshez
30 dkg tisztított burgonya
egykis margarin
kevés tej
A csirkemellet le mossuk, törlővel leitatjuk róla vizet.
Hosszúkás csíkokra vágjuk a húst, be szórjuk csirke fűszer sóval, állni hagyjuk 1 órát.
Közben a 2 tojást elkeverjük a fokhagymás fűszersóval (ízlés szerint) az 1 dl tejjel és annyi lisztel hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk.
Ha kész meg orrósítjuk az olajat, a hús csíkokat belemártjuk a sűrű tésztába és lassú tűznél pirosra sütjük.
Közben a burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Összetörjük, margarinnal és kevés tejjel pépesre kavarjuk.
Ezzel kínáljuk a húst.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.