50-60dkg csirkemell filé
liszt
só
olaj a sütéshez
Az Orly-tésztához :
10 dkg liszt
2 db tojás
2 dl sör
0,4 dl olaj
só
A csirkemelleket kisebb darabokra vágom besózom , lisztbe forgatom , majd egyenként sörtésztába mártva bő olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm . A sörtésztához a tojássárgáját a sörrel elkeverem , megsózom és annyi lisztet keverek hozzá , hogy sűrű palacsinta tészta legyen belőle . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán a sörtésztához keverem végül az olajat is hozzáadom , ettől lesz a tészta sütés után puha és omlós , és ami nem utolsó szempont nem szárad ki . Ha esetleg túl sűrű lenne kevés sörrel hígítható.(még annyit,hogy nincs sör íze a csirkének ha kész!!!! Nagyon finom omlós!)
Saláta:
A paradicsomot a paprikát az uborkát és a mozzarellát darabokra vágtam a lila hagymát pedig kisebb csíkokra,megsóztam ,szórtam rá egy pici borsot és bazsalikomot .Hűtőbe pihentettem 2-3 órát hogy az ízek összeérjenek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.