Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csirkemell Dubarry módra

felvitel dátuma: 2014-05-25 16:35:10       mai nézettség: 1       nézettség: 2115
részletes recept
Csirkemell Dubarry módra
Hozzávalók 2 személyre:

1 csirkemell

étolaj

karfiol

3 dkg vaj

liszt

tej

tejföl

reszelt sajt

őrölt bors

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A csirkemellet ketté szeljük, enyhén kikloffoljuk, picit sózzuk. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük. A karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Ha összekevertük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük. Ízlés szerint tejföllel hígítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk. A besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percrevégül sóval, borssal beállítjuk az ízét.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*