1 csirkemell
étolaj
só
karfiol
3 dkg vaj
liszt
tej
tejföl
reszelt sajt
őrölt bors
A csirkemellet ketté szeljük, enyhén kikloffoljuk, picit sózzuk. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük. A karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Ha összekevertük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük. Ízlés szerint tejföllel hígítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk. A besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.