Egy könnyed étel, besamelmártással.
4 db csirkemell filé
1 fej brokkoli
10 dkg trappista sajt
olaj a sütéshez
Sajtmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg
liszt
7,5 dl tej
10 dkg trappista sajt
só, bors
szerecsendió
A csirkemelleket félbe vágjuk, sózzuk és kevés olajon elősütjük. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízbe tesszük főni.
A sajtmártáshoz felolvasztjuk a vajat és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk és fokozatosan, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót. Lezárjuk a lángot és hozzákeverjük a sajtot. A húsokat tepsibe rakjuk. Elosztjuk rajtuk a brokkolit és rámerjük a sajtmártást. A tetejére szórjuk a másik 10 dkg trappista sajtot és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.