Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Csirkemájragu pirított tarhonyával

felvitel dátuma: 2015-01-30 16:36:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1138
részletes recept
Csirkemájragu pirított tarhonyával
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
15 dkg gomba,
1 szép fehérpaprika, 2 db paradicsom,

1 szép,
húsos paradicsompaprika,
5 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
és törött fekete bors ízlés szerint.     

30dkg tarhonya, 1 db húsleveskocka, olaj a pirításához

Előkészületi idő: 35 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

 A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom, a szíveket pedig vékonyra karikázom. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután rádobom a tisztított, vékonyra szeletelt gombát és a kierezett, csíkokra vagdalt paradicsompaprikát. 5 percnyi pirítás után hozzáadom a májat, megborsozom, és fedő alatt néhány percig saját levében párolom. Zsírjára sütöm, majd a szétzúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemzölddel fűszerezem. Csak a tányéron szabad sózni! Körete  pirított tarhonya.

Tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, 4 dl vizet öntünk és a kockát bele tesszük és puhára pároljuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*