Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 5 hétfő Györgyi, Gotthárd névnapja

Főoldal » Csirkemájragu

felvitel dátuma: 2014-06-21 14:43:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1078
részletes recept
Csirkemájragu
Hozzávalók 4 személyre:

 

 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
175g gomba,
1 szép,
húsos paradicsompaprika,
  15dkg  füstölt Baconszalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

 Elkészítése:

 A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom,

A füstölt Baconszalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután rádobom a tisztított, vékonyra szeletelt gombát és a kierezett, csíkokra vagdalt paradicsompaprikát. 5 percnyi pirítás után hozzáadom a májat, megborsozom, és fedő alatt néhány percig saját levében párolom. Zsírjára sütöm, majd a szétzúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemzölddel fűszerezem. Csak a tányéron szabad sózni! Körete pirított  petrezselymes burgonya vagy petrezselymes rizs.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*