Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
175g gomba,
1 szép,
húsos paradicsompaprika,
15dkg füstölt Baconszalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom,
A füstölt Baconszalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután rádobom a tisztított, vékonyra szeletelt gombát és a kierezett, csíkokra vagdalt paradicsompaprikát. 5 percnyi pirítás után hozzáadom a májat, megborsozom, és fedő alatt néhány percig saját levében párolom. Zsírjára sütöm, majd a szétzúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemzölddel fűszerezem. Csak a tányéron szabad sózni! Körete pirított petrezselymes burgonya vagy petrezselymes rizs.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.