Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Csirkemáj szőlővel

felvitel dátuma: 2014-01-17 00:05:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1704
részletes recept
Csirkemáj szőlővel
Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 ek vaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csirkemáj
  • 4 szelet magos kenyér
  • 15 nagy piros szőlőszem
  • 1 kk kakukkfű
  • bors
  • fél csokor petrezselyem
Előkészületi idő: 50 perc


Elkészítés:

Én wokban szoktam készíteni, de bármilyen magas falú serpenyő megfelel. Nem kell erős lángra állítani, a közepes gázrózsa takarékon elég. Végig ezen a szinten tartjuk.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, amíg elolvad, felcsíkozzuk a szalonnát, majd ezt is beledobjuk. Vékony félkarikákra vágjuk a hagymát, összekeverjük a szalonnával. Meghámozzuk a fokhagymákat, belenyomjuk, keverünk egyet rajta. A májat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk, hozzátesszük a hagymás szalonnához, rászórjuk a kakukkfüvet, borsozzuk, keverjük
Felkockázzuk a kenyeret, egy másik serpenyőben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. Mikor készen van, a májhoz adjuk. A szőlőszemeket leszedegetjük a fürtről, és hozzátesszük a majdnem kész ételhez. 2 perc kell neki, csak fényt kapjanak a szemek, megsózzuk és kész. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Szakács: sensory


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*