Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » csirkemáj sütve

felvitel dátuma: 2012-02-07 01:11:20       mai nézettség: 1       nézettség: 4180
részletes recept
csirkemáj sütve
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
kb.25 dkg zsír
4-5 gerezd fokhagyma
majoranna
fehérbors
pici
 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A májat megmossuk és lehártyázzuk, majd meg szurkáljuk /így kevésbé fröcsög/. Hideg zsírral és a fokhagymával feltesszük dinsztelődni. A saját levében pároljuk kb. ½ óráig. Ezt követően a fedőt levéve zsírjára sütjük./Ilyenkor szokott fröcsögni, ezért fröccsenés gátló használata javasolt/ Néha megforgatjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon. Ha kész, megszórjuk a fűszerekkel, sóval /esetleg ételízesítővel/.

Tálalhatjuk melegen önmagában kenyérrel, vagy valamilyen körettel.
Tálalhatjuk hidegen: a kenyeret megkenjük a zsírral és vékony szeletekben ráhelyezzük a májat.
Készíthetjük úgy is, hogy a megsült májat még melegen krumpli törővel összepasszírozzuk és hidegen kenyérre kenve fogyasztjuk reggelire, vagy vacsorára.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szász Éva 2012 március 9

Nagyon szeretem a májat!!!!Nyammi!!!!

0/10 muterka 2012 március 9

Én is! Nagyon! Köszi Éva!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*