30 dkg csirkemáj
1 közepes fej hagyma
1 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
só
bors
25 dkg liszt
só
1 tojás
kevés víz
A májat váltott vízben alaposan kiáztatom, egészen addig, amíg tiszta lesz a víz alatta, majd a hártyától megtisztítom és négyfelé vágom. A hagymát kis kockákra vágom, a zsíron világosra pirítom, a tűzről lehúzva ráteszem a pirospaprikát, jól elverem. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt, mindig kevés vizet öntve hozzá puhára párolom. Amikor már puha a hagyma, zsírjára sütöm, ráteszem a májat és folyamatos keverve megsütöm, nem kell neki sok idő, pár perc alatt megsül a finom a hagymás szaftban. Azért készítem így, mert ha a májat addig párolnám, amíg a hagyma megpuhul, akkor nagyon megkeményedne. Ekkor borsozom, öntök hozzá még pici vizet, végül sózom és jól összeforralom. A lisztet elkeverem a sóval, tojással és annyi vízzel, hogy szaggatható galuska tésztát kapjak. Forró, lobogó vízbe szaggatom galuskaszaggatóval, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Szedek rá a pörkölt szaftjából, együtt megmelegítem, majd rászedem a májdarabokat is és még meglocsolom szafttal. Salátával, vagy savanyúsággal tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.