Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csirkemáj, gersli másképp és sült paprika

felvitel dátuma: 2011-06-02 16:50:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3232
részletes recept
Csirkemáj, gersli másképp és sült paprika
Hozzávalók 2 személyre:

0,5 kg csirkemáj

Páclé:

  • 1,5 evőkanál ketchup (paradicsompüré)
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1/2 dl olaj
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 teáskanál bors

Körethez:

  • 1. 12 dkg gersli/hántolt árpa (1,5 dl)
  •     4,5 dl víz
  •     2 gerezd fokhagyma
  •     szegfűbors, snidling, őrölt köménymag, só  ízlés szerint
  •     olaj
  • 2. 15 dkg vegyes zöldség (mirelit)
  •     só, bors (erős paprika) ízlés szerint
  •     1 evőkanál olaj

Paprikasaláta:

  • 3 db fehérpaprika
  • 1 dl víz
  • pici só és cukor
  • 1 kávéskanál olaj
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Előre készíthető:
A páclé hozzávalóit összekeverjük. Beletesszük a szűrőn lecsöpögtetett csirkemájat. 4-5 órát (vagy egy éjszaka) hagyjuk állni.
A paprikát rácson sütőben (vagy platnin) megsütjük. Forrón konyharuhába takarjuk. 10 perc múlva lehúzzuk a héját és kivesszük a csumáját. Az időközben elkészített salátalébe tesszük. Ha lehűlt, hideg helyen tároljuk.
A gerslit (hántolt árpát) egy éjszakára beáztatjuk.

Fogyasztás napján:
A beáztatott gerslit átmossuk és háromszoros mennyiségű vízzel feltesszük főni. Beletesszük az áttört fokhagymát, sót, apróra vágott snidlinget, megtört szegfűborsot, őrölt köményt, olajt és kevergetve kb. 50 percig főzzük.
A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk (ha mirelit nem kell), sót, borsot teszünk rá (erős paprikát), és kevés olajon fedő alatt megpároljuk. Ha kész, összekeverjük a gerslivel. 
A májat a páclével együtt egy tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, és sütőben 180 fokon, 20 percig sütjük – 10 perc után levesszük a fóliát. Ha kész, tálaló tálra tesszük, melegen tartjuk.

Megjegyzés: Ha jól időzítünk, egyszerre készül el a máj és a köret is. Lehet tálalni.

(Saját íz világ szerint)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Altsach Éva 2011 június 3

Nagyon jól hangzik a recept,biztosan elkészítem .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*