Nagyon jól hangzik a recept,biztosan elkészítem .
0,5 kg csirkemáj
Páclé:
Körethez:
Paprikasaláta:
Előre készíthető:
A páclé hozzávalóit összekeverjük. Beletesszük a szűrőn lecsöpögtetett csirkemájat. 4-5 órát (vagy egy éjszaka) hagyjuk állni.
A paprikát rácson sütőben (vagy platnin) megsütjük. Forrón konyharuhába takarjuk. 10 perc múlva lehúzzuk a héját és kivesszük a csumáját. Az időközben elkészített salátalébe tesszük. Ha lehűlt, hideg helyen tároljuk.
A gerslit (hántolt árpát) egy éjszakára beáztatjuk.
Fogyasztás napján:
A beáztatott gerslit átmossuk és háromszoros mennyiségű vízzel feltesszük főni. Beletesszük az áttört fokhagymát, sót, apróra vágott snidlinget, megtört szegfűborsot, őrölt köményt, olajt és kevergetve kb. 50 percig főzzük.
A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk (ha mirelit nem kell), sót, borsot teszünk rá (erős paprikát), és kevés olajon fedő alatt megpároljuk. Ha kész, összekeverjük a gerslivel.
A májat a páclével együtt egy tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, és sütőben 180 fokon, 20 percig sütjük – 10 perc után levesszük a fóliát. Ha kész, tálaló tálra tesszük, melegen tartjuk.
Megjegyzés: Ha jól időzítünk, egyszerre készül el a máj és a köret is. Lehet tálalni.
(Saját íz világ szerint)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.