A körethez:
Ha teszünk bele vöröshagymát, akkor azt felaprítjuk, majd a vajon megpároljuk. A csirkemellet felcsíkozzunk, majd a felhevített vajra dobjuk. Amikor kifehéredett, felöntjük alaplével és megfűszerezzük. Fedő alatt megpároljuk, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A sütőt melegítsük elő 120 fokra (közepesre). A burgonyákat alaposan megmossuk, felkarikázzuk, majd a kivajazott magas falú tepsibe helyezzük egymásra rétegelve. A tejszínben elkeverjük a fűszereket, belereszeljük a fokhagymát, a burgonyára öntjük, majd meghintjük reszelt sajttal. Kb. 45-50perc alatt sül készre.
A kész csirkemellet aprítógépben turmixoljuk össze, adjuk hozzá a tojást. A belet fújjuk ki, hogy nem lyukas-e. Ha van otthon habzsákunk, akkor abba töltsük bele. Ha nincs, készítsünk magunk. A sütőpapírból vágjunk kör alakú részt, majd hajtsuk félbe és a közepébe vágjunk egy 1-2 centis félkört. Én csak paraszthabzsáknak hívom:D
A bél egyik végére kössünk egy csomót. Igen, magából a bélből. Finnyásak madzaggal is elköthetik:D Ezután nyomjunk bele 1-2 evőkanálnyit, csavarjuk meg a belet, majd a csavarás fölé ismét töltsünk...ezt folytassuk addig, míg annyi marad a bélből, hogy újabb csomót tudjunk belőle kötni. Amolyan Tom & Jerry mesébe illő kolbit kapunk. természetesen csavarás nélkül is elkészíthetjük. Előnye, hogy szinte már teljesen kész van, így akár egy serpenyőben is készre süthetjük az olívaolajon. Persze ügyeljünk, hogy ne szakadjon ki. Sütőben 120 fokon 5-7 perc alatt készre sül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.