Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Csirkehúsos házi tortilla

felvitel dátuma: 2013-07-28 15:07:11       mai nézettség: 2       nézettség: 4422
részletes recept
Csirkehúsos házi tortilla
Hozzávalók 4 személyre:

1kg csirke felsőcomb/csirkemell/

1 csm Knorr Kebab paprikás dressingel,de annélkül is elkészíthető,saját fűszerezéssel,a zacskón feltüntetett felhasználási javaslat alapján,vagy házilag készitett páccal/3-4evk.olaj,,bors,majoranna,fokhagyma,

pirospaprika és ebbe a pácba tesszük a felapritott húst

és 10 percig állni hagyjuk,majd megsütjük serpenyőben magas lángon.

Tortilla:50dk liszt

1 teásk,sütőpor,8dk olvasztott vaj,vagy 3 evk olaj

3 dl mele víz,

Mártogatós:3-4evk majonéz és tejföl,,bors,

Fejes saláta,paradicsom,lilahagyma

1kg burgonya hasábba vágva olaj a sütéshez.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Először begyúrom a tésztát:liszt,,sütőpor a vaj vagy olaj  és hozzáadogatva a vízzel rugalmas  tésztát gyúrok.Kis cipókat formázok belőle,kb 3 dkg-osakat.Vizes konyharuhával letakarom a lisztezett deszkán.30 perc pihenés,addig elkészül a húsi.

A felkockázott vagy csíkozott mellet vagy én ma kicsontozott felső csirkecombból készítettem,a csontokból pedig finom zöldségleves lett.Tehát a húst bepácolom a fűszerekkel vagy a Knorr alappal,10 percig áll,majd megsütöm állandó keverés mellett.Ez is kb 15-20 perc,pont addigra lesz a tortilla tésztánk.Miközben sül a húsi,gyorsan összekeverem a mártogatóst a majonézzel,tejföllel,sóval,borssal,lehet bele egy kis ketchupot is tenni.Be a hűtőbe tálalásig.Megmosok saláta leveleket és hagyom lecsepegni és most már jöhet a tortilla sütése.Palacsintasütöt előmeleítjük,a kis golyókból kerek tésztát nyújtunk méretre és a tetejét olajos ecsettel átkenem és igy leforditva teszem a palacsintasütőbe kb 1 -1 perc oldalanként a sütési idő.Miközben sül folyamatosan nyújtjuk a gombócokat sorban, ebből a mennyiségből 18db lett

Már lehet is tálalni.Egy pitatészta, a salátalevél, a húsragú egy evk-al,lilahagymát és paradicsomot vékonyan karikára szeljük és azok kerülnek a hús tetejére a pita egyik felében a szélére pakoljuk az anyagokat, teszünk a mártogatósból majd szorosan feltekerjük,srégen középen kettévágjuk és sültkrumplival lehet még bőségesebbé tenni az ételt.Ha sok a pitatészta kisütve légmentesen becsomagolva eláll a hűtöben 1 hétig.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=9946

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kovács zsuzsanna 2013 július 28

Köszi a receptet elfogom készíteni!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*