Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Csirkefalatok mézes szezámmagos bundában

felvitel dátuma: 2015-09-03 11:23:28       mai nézettség: 1       nézettség: 709
részletes recept
Csirkefalatok mézes szezámmagos bundában
Hozzávalók 5 személyre:

50 dkg csirkemellfilé 

A bundàhoz
6 evőkanàl liszt
1,5 kàvéskanàl sütőpor
3 evőkanàl étkezési keményìtő
1 db tojàs
1 csipet só
1 evőkanàl olaj

A màzhoz :
4 evőkanál ketchup
3 evőkanàl méz
4 evőkanàl szezámmag

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:
1.
A csirkemellet felkockàzzuk, sózzuk.

2.
Egy nagyobb tàlba tesszük a lisztet, a keményìtőt, a sót, a tojàst, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszàt kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta.
Beleforgatjuk a húskockàkat.

3.
A màzhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezàmmaggal.
Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy làngon aranybarnàra sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragagadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./
Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezàmmagos màzba, és tàlalhatjuk is.
Köret: burgonya
 
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*