Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Csirkecombok medvehagymás "Pékné" burgonyával

felvitel dátuma: 2012-03-31 09:31:35       mai nézettség: 1       nézettség: 3470
részletes recept
Csirkecombok medvehagymás
Hozzávalók 6 személyre:

6 db csirkecomb /nekem 6 db nagy felsőcomb volt/

1,5 kg burgonya

4 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

4-5 levél medvehagyma

1 kk.cayenne bors

1 kk.őrölt kömény

2 kk.csípős paprika pehely

ételízsítő

szárnyas fűszer

http://www.boller.hu

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyát megtisztítjuk,kockákra vagy hasábokra daraboljuk.A medvehagymát apróra vágjuk.

ElkészítésA csirkecombokat sózzuk,cayenne borssal,ételízesítővel,szárnyas fűszerrel,köménnyel,paprika pehellyel fűszerezzük.A burgonyát enyhén sózzuk,fűszerezzük és összekeverjük a finomra vágott medvehagymával.A fűszeres burgonyát tepsibe terítjük és rárakjuk a combokat.Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.Előmelegített sütőben kb.egy órát sütjük majd a fóliát levéve szép pirosra pirítjuk.

Nem tettem alá se zsiradékot se vizet.

étvágyat kívánok hozzá!:)

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Zsuzsa 2013 augusztus 7

Elkészítettem AMC-ben. Isteni finom és az is nagyon jó, hogy nem tettél hozzá sem zsírt, sem vizet. Az AMC annyit tudott még javítani a dolgon, hogy nem kellett felfűtenem egy 60-80 l-es sütőt (energia felhasználás szempontjából és hát ilyen melegben ez nem elhanyagolható kérdés!), hanem a főzőlapon el tudtam készíteni, mindössze 15 perc alatt. Köszi, nagyon jó és egyszerű recept. :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*