1 kg csirkeaprólék(far-hát, nyak, zúza, láb)
1/2 kg vegyes leveszöldség
szemes bors
szerecsendió
gyömbér
só
ételízesítő
fokhagyma
2 csirkemáj
3 zsömle
2 tojás
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír
1-2 ek. liszt
majoránna
só
bors
petrezselyemzöld
A csirkeaprólékból a leveszöldséggel és a fűszerekkel lassú tűzön, gyöngyözve húslevest főzök. A májakat lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojásokat, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza legyen. Pihentetem fél óráig. A levest leszűröm, gombócokat formázok a májas masszából és belefőzöm. Ki szoktam venni egyet, amikor gondolom, hogy már jó, kettévágom, ellenőrzöm a közepét. Tálaláskor szedek a tányérba csirkehúst, zöldséget és májgombócot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.