Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Csirkeaprólék leves, májgombóccal

felvitel dátuma: 2015-03-17 19:41:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1358
részletes recept
Csirkeaprólék leves, májgombóccal
Hozzávalók 4 személyre:


1 kg  csirkeaprólék(far-hát, nyak, zúza, láb)
1/2 kg vegyes leveszöldség
szemes bors
szerecsendió
gyömbér

ételízesítő
fokhagyma

2 csirkemáj
3 zsömle
2 tojás
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír
1-2 ek. liszt
majoránna

bors
petrezselyemzöld
 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

csirkeaprólékból  a leveszöldséggel és a fűszerekkel lassú tűzön, gyöngyözve húslevest főzök. A májakat lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojásokat, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza  legyen. Pihentetem fél óráig. A levest leszűröm, gombócokat formázok a májas  masszából és belefőzöm. Ki szoktam venni egyet, amikor gondolom, hogy már , kettévágom, ellenőrzöm a közepét. Tálaláskor szedektányérba csirkehúst, zöldséget és májgombócot.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*