Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Csirkeaprólék leves Anyukám féle

felvitel dátuma: 2015-02-08 18:28:52       mai nézettség: 1       nézettség: 3087
részletes recept
Csirkeaprólék leves  Anyukám féle
Hozzávalók 6 személyre:

      1-2 szál fehérrépa

1/4 zeller gumó

1/2 karalábé

1 szem burgonya

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csomag  petrezselyem zöldje

2-3  szál sárgarépa

Házi delikát

15-20 szem fekete bors egészben

1 kg Csirke aprólék

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A  levesbe való zöldségeket meg tisztítom,hosszanti irányba négyfelé vágom a fehér és a sárga répát,a burgonyát is meg tisztítom,de egyben hagyom, akárcsak a többi zöldség féleséget a tisztításukat követően,ezek után félre teszem

 

A csirke aprólékot,ami jelen esetben a combról levágott far hát része felső comb rész ,nyaka,és szárnya megtisztítom és hideg vízbe teszem,úgy 15-20 percre,kiáztatom. Egy akkora fazekat amennyi levest akarok készíteni előveszem és bele rakom az aprólékot,felengedem hideg vízzel,majd  alágyújtok,sózom és fedő alatt megvárom amíg felforr .Amikor felforrt a leves akkor azonnal tedd a lángot takarékra és egy kisebb szűrővel folyamatosan szedd le a leves habját,mindig így mondta anyukám .

 

Ha nem habozod le a levest, és ne hagyd belefőni a habját,mert akkor zavaros lesz a levesed,ha viszont ügyesen leszeded a habját akkor egy gyönyörű szép aranylóan csillogó leves fog rád és a vendégeidre mosolyogni

Amikor befejezted a leves lehabozását,tegyél a levesbe fekete bors szemeket,sózd utána ha kell,és zöldségeld be,magyarán,tedd az összes zöldséget a levesbe bele,fedd le félig és hagyjad,hogy gyöngyözve tovább forrjon a takarék lángon kb.1-1 1/2 órán keresztül.

 

Ha a zöldségek jó puhák az azt jelenti, hogy elkészült a leves készen vagy a főzéssel,akkor húzd félre a levest, és hagyjad pihenni kb,1/2 órát,ez alatt szépen leülepszik a leves és megnyugszik ,óvatosan merd át egy leveses tálba.

De eközben is használj leves szűrőt,hogy a bors szemek fent akadjanak rajta,hiszen kinek hiányozna,hogy leves kanalazás közben, egy bors szemre harapjon.

Miután a levest többségét át merted a tálba,a zöldségek jönnek,óvatosan szed ki ezeket is tálba, és rakd szépen egymásmellé őket.

 

Egy villa segítségével szedd ki az aprólékot is egy tálba.

A maradék levest hagyd a fazékban,ne keverd össze a leveses tálban lévővel,majd csak akkor tedd meg ha már mindenki evett a folyékony aranyból

Tálaláskor mindenkinek a tányérjába  ízlés szerinti levestésztát,ami lehet csiga,cérna,kis kocka,csipetke bármelyik ajánlom.

Jó étvágyat

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*