Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Csirke zúza-mája pörkölt főtt burgonyával

felvitel dátuma: 2011-02-11 20:38:49       mai nézettség: 1       nézettség: 5427
részletes recept
Csirke zúza-mája pörkölt főtt burgonyával
Hozzávalók 1 személyre:

zúza: 0,50 kg
csirke máj: 0,50 kg
vöröshagyma: 1 nagy fej
őrölt paprika: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
só: ízlsé szerint
majoránna: ízlés szerint
burgonya: 0,80 kg
zsír: ízlés szerint
paradicsom: 2 db
zöld paprika: 2 db
 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Mielőtt pirulni kezdene, meghintjük őrölt piros paprikával ( de ekkor levesszük a tűzet minimumra ), beletesszük a megmosott zúzát, kevés vizet adunk hozzá és elkeverjük.
Fedő alatt pároljuk, majd ismét adunk hozzá egy kevés vizet folyamatosan, ahogy elfő a víz. Ha a zúza félig megfőtt hozzátesszük a csorkemájat.
1 óra főzés után a zöldpaprikát és a paradicsomot is hozzátesszük.
Tovább főzzük egészen addig, amíg a zúza puha nem lesz.
Majorannával, borssal ízesítjük. A legvégén sózzuk! Készre főzzük.
Vízbe sót teszünk, majd a meghámozott négybe vágott burgonyát puhára főzzük.
Főtt burgonyával, és idényzöldséggel díszítve tálaljuk.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*