Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Csirke diós köpönyegben

felvitel dátuma: 2011-06-02 16:04:46       mai nézettség: 1       nézettség: 3941
részletes recept
Csirke diós köpönyegben
Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg levesben főtt kifilézett csirkecomb ( leveshús maradék )
csipetnyi reszelt gyömbér
10 dkg dióbél
2 db tojásfehérje
2 ek liszt
sütéshez bő étolaj
40 dkg burgonya

só csipetnyi
1 db fejes saláta a díszitéshez

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 4 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A maradékból maradt csirkehúst kicsontozom, bőrét leveszem és darabokra vágom ( falatnyi )
A gyömbérrel összekeverjük, és 20 percig pihentetjük.
Ezalatt a diót ledaráljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként óvatosan befeforgatjuk a lisztet, sóval meghintjük kicsit.
A húsdarabokat először ebbe mártjuk, majd a dióban meghempergetjük, és kis adagokban, bő forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, majd lecsepegtetjük papír szalvétán.
Burgonyapürével és fejessajátával tálaljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*