30 dkg levesben főtt kifilézett csirkecomb ( leveshús maradék )
csipetnyi reszelt gyömbér
10 dkg dióbél
2 db tojásfehérje
2 ek liszt
sütéshez bő étolaj
40 dkg burgonya
só csipetnyi
1 db fejes saláta a díszitéshez
A maradékból maradt csirkehúst kicsontozom, bőrét leveszem és darabokra vágom ( falatnyi )
A gyömbérrel összekeverjük, és 20 percig pihentetjük.
Ezalatt a diót ledaráljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként óvatosan befeforgatjuk a lisztet, sóval meghintjük kicsit.
A húsdarabokat először ebbe mártjuk, majd a dióban meghempergetjük, és kis adagokban, bő forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, majd lecsepegtetjük papír szalvétán.
Burgonyapürével és fejessajátával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.